top of page

Aşkı Hayatına Çekmek Mümkün Mü?

İnternette aşk, ruh eşi ve meditasyon kavramlarından oluşan bir arama yaparsanız binlerce sonuçla karşılaşacaksınız. Bu sonuçların çoğu üç aşağı beş yukarı benzer içeriklerden oluşuyor.


Genelde çıkış noktaları aynı:


“Ruh eşinizi hayatınıza çekin”


“Aradığın aşkı hayatına çek”


“Doğru aşkı yaşamına getirecek olumlamalar”


“Doğru kişiyi hayatına çekmek için atman gereken adımlar”


Bu başlıkların hepsi internette bu konuda yazılan yazılara ait.



Peki gerçekten meditasyon ile uyumlu bir eş bulmak mümkün mü?

Yüzde yüz olmasa da evet mümkün.


O zaman neden bu kadar çok aşk arayan varken, bu kadar mutsuz insan var? Ve neden her geçen gün boşanmalar daha da artıyor?

Evet, etrafımız aşkı arayan bunun için çeşitli ritüeller yapan, aşk için meditasyon yaptığını söyleyen, bu kayıtları videoları dinleyen ve bunların peşinden arayışına girmiş olan birçok insanla çevrili. Hatta bu satırları okuyan siz de bunlardan birisi olabilirsiniz.

Çoğu insan o kadar uzun süre niyetlerle, dileklerle ve ritüellere bu çalışmaların içinde kalıyor ki, bir süre sonra yaşamla ilgili de bir karamsarlığa düşebiliyorlar. Bir şekilde bu tür çalışmalarla insanların yaşamlarına aradıkları, bekledikleri gibi birisi girmiyor.


Meditasyon ile gerçek aşkı bulmaya çalışmak, bunu belli bir frekans ya da olumlama ile olacağına inanmak bu haliyle pek de mümkün durmuyor.


Meditasyon kişilerin aşk deneyimi üzerinde kolaylıkla etkili olabilir. Nasıl ki, meditasyonu düzenli olarak yaptığınızda stres, endişe ve korku gibi duygularınızda azalma ve iyileştirici bir etki sağlıyorsa sevgi ve aşk ilişkileri üzerinde de olumlu bir etki yaratıyor. Fakat bu etki hayatınıza istediğiniz eşi çekme gibi etki yaratmıyor.


Kelimelerle oynayarak çalışmaları gerçek içeriklerinden farklı gösteren bu tür yaklaşımlar kişilerin meditasyonla ilgili sağlayabileceği faydalardan uzaklaştırıyor.


Öncelikle aşk olumlamaları içeren bir meditasyon ile hayatınıza mükemmel bir eş çekmeniz mümkün değildir. Şayet bu gerçek olsaydı bugüne kadar bu tür çalışmaları yapan herkes aradığı aşkı bulmuş ve mutlu evliliklerin sayısı gün geçtikçe artıyor oluyordu. Oysa, toplumsal olarak yaşananlar bundan çok daha farklı.



Meditasyon aşk hayatına nasıl bir fayda sağlar?


Meditasyon günümüzde daha çok yaşam içinde karşılaşılan olaylardaki durumlarla ilgili farkındalık sağlamak için kullanılıyor. Bu hali bile meditasyonun kendi öz amacından oldukça uzak, yine de sessizce duyguları gözlemeyebilmek, sakince değerlendirebilmek ya da değerlendirmek için anlamlı bir teknik uygulama diyebilir.


Bu anlamda meditasyonu kullanarak yaşadığınız ilişkiye ya da ilişkideki durumlara dair olan duygularınızın farkına varıp bu duygular üzerinde durabilirsiniz. Öfke, kırgınlık, pişmanlık, gücenme gibi duygular genelde mutsuz ilişkilerin bitişi ile bastırılır. Bu tarz bir bastırma ise zamanla kemikleşmiş ama gerçeklikten uzak düşünce biçimlerine dönüşüyor.


Meditasyon bu tür duyguların farkına varmanızı ve bu duygular üzerinden kendinize yaşamın ve aşkın gerçekliğiyle ilgili genel geçer yargılar oluşturmamanıza yardımcı olurlar.


Şayet, bu tür oluşmuş olan inançlarınız var ise onları değiştirmek için davranışçı psikoterapi tekniklerinden faydalanabilirsiniz.

İlk kez âşık olduğunuzda olumlama kullanıyor muydunuz?


“Aşkı hayatınıza çekmek” ya da “Ruh eşinizi hayatınıza çekmek” için yönlendirmeli meditasyon yapıyor muydunuz?


Sanki gerçek aşk muhteşem ve gizemli oluşuna rağmen gerçekçi oldukça daha yaşanılası gibi duruyor.


Konuyla İlgili Yazılar:


Ücretsiz abone olarak bireysel, ilişki, çift ve aile danışmanlığı konusunda yayınlanan her yazı için kısa bir mail alabilirsiniz.



Deniz Can kimdir?

Sitede yayınlanan yazıların yazarı.


Bireysel & İlişki & Aile Danışmanı.


Uzman Sosyolog.





Deniz Can'ın yayınlarını dinleyebileceğiniz platformlar:




YASAL UYARI: Sayfada yer alan sağlık ile ilgili bilgiler yalnızca eğitim amaçlıdır ve bir sağlık uzmanı tarafından uygulanan tıbbi tedavinin yerini alması amaçlanmamıştır. Bilgilerin okuyucunun durumuna uygunluğunu belirlemek için mutlaka uzmana danışılmalıdır. Bu sitede yer alan yazıların tümü bana ait olup telif hakkı yasası ile korunmaktadır.





bottom of page